Typer af silkevævninger.

Silkevævning

Silkevævninger

Silke er en naturlig fiber, som flertallet af vores tørklæder produceres i. Over hele verden bliver silke anset, som værende luksuriøst og eksklusivt – Og dette er med god grund.

Silke er et ekstremt populært materiale til tørklæder, tøj og andre tekstiler på grund af dets bløde og glatte overflade, samt dens styrke og holdbarhed. Der findes flere forskellige vævninger af silke, hvoraf to af de mest almindelige er satin og twill. Begge vævninger har deres egne unikke fordele, så lad os tage et nærmere kig på dem.

Silke twill:

Silke twillvævning er kendetegnet ved at have en mere struktureret overflade, da trådene er vævet i en diagonalt mønster. Dette giver materialet et mere tekstureret udseende, men stadig med en glat følelse. Twillvævningen er også kendt for at være meget holdbar og modstandsdygtig over for rynker, ligesom satinvævningen. Twill silke er ofte brugt til silketørklæder, skræddersyede jakkesæt og bukser, da det giver et elegant look med en smule mere karakter og ruhed end satinvævningen. Tørklæder i twill kan virke mere ru end satinvævningen, men er eksklusivt og elegant i udtrykket. Twillens struktur giver samtidig en sølvfarvet glød til silketrående, som gør tørklæderne fantastiske at se på. Alle vores 90x90cm silketørklæder er lavet i silke twill. Du finder dem her

Silke satin:

Satinvævningen er kendetegnet ved at have et glat og blankt udseende, da trådene er vævet så tæt sammen, at de næsten ikke kan ses. Dette giver materialet en ekstrem glans og blødhed, der gør det ideelt til silketørklæder, skjorter, kjoler og slips. Satinvævningen er også kendt for at være meget holdbar og modstandsdygtig over for rynker, hvilket gør det nemt at vedligeholde.

Når mange hører ordet satin, forbindes dette ofte med en fiber. Dette er dog ikke tilfældet – Satin er nemlig en vævning.  Ved satin-vævningen vil der være en større forskel på ret- og vrangside. Små silketørklæder styles typisk om halsen, hvor de foldes tæt på huden om halsen. Derfor har vi valgt at alle vores små silketørklæder i den blødeste og ånbar silke satin.  Du finder dem her

Begge vævninger har deres egne unikke fordele, og det afhænger af ens personlige stil og præferencer, hvilken vævning man foretrækker. Satinvævningen er mere formel og glansfuld, mens twillvævningen er mere tekstureret og casual. Begge vævninger er holdbare og modstandsdygtige over for rynker, så det er op til den enkelte at vælge, hvilken vævning man foretrækker.

Det er også vigtigt at bemærke, at begge vævninger er lavet af ægte silke, hvilket gør dem til et eksklusivt valg. Silke er en naturlig fiber, der udvindes fra den kokon, silkelarven spinder umiddelbart inden, den forpupper sig. 

Silke er et naturligt produkt og har derfor nogle miljømæssigefordele. Silke er, et holdbart og naturligt materiale, så det frigiver ikke mikroplast i miljøet under vask i prodkutionen. Silke er et 100% naturligt produkt, så hvis det ender i naturen, vil det brydes ned biologisk.

Der er nogle få ulemper ved silke. Produktionen kræver store mængder af kogende rent vand. I lang tid har dette betydet, at silkeproduktion var meget energikrævende. Heldigvis er der med ny teknologi mulighed for at rense og genbruge vandet, så det ikke længere er en årsag til stort vandtab. Vores producenter arbejder med de nyeste maksiner og processer til fremstillingen af vores silkeprodukter. 

Hos Flora Danica har vi de smukkeste tørklæder i både twill- og satinvævningen, som du finder her på hjemmesiden. Har du lyst til at læse endnu mere om hvad silke er? Vi har samlet en oversigt over 10 fordele ved et silketørklæde, som du finder her. Denne vil med garanti gøre dig endnu klogere på dette fantastiske materiale.

 Udover silke har vi også produceret et mindre udvalg af tørklæder i den blødeste uld og cashmere. 

 


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.