Hvad er modal?

Modal – Et overset materiale

Modal er et meget blødt og naturligt materiale der minder meget om bomuld. Modal udvindes fra cellulose primært fra bøgetræer og er i familie med den velkendte og ofte brugte viskose. Cellulose er et af de mest almindelige organiske stoffer i naturen. Det findes i planternes cellevægge - f.eks. i træer, græs, halm og bomuld. Modal er derfor et naturprodukt. Materialet besidder den vigtige kvalitet, at det holder rigtig godt på farven i stoffet. Samtidig er det formstærk og derfor krøller stoffet ikke. Modal har ligeledes en stærkholdbarhed selvom det bliver vådt ved vask. Dette gør materialet særdeles godt egnet til fremstilling af tørklæder, sengelinned og undertøj. Desuden har stoffet indeholdende modal også den miljøvenlige kvalitet, at det håndtere væske en del bedre end for eksempel materialet bomuld. Der bruges eksempelvis 10-20 gange mindre vand ved dyrkning af modal end der gør til bomuld
Vores tørklæder i modal er bløde og falder tungt, hvilket gør det meget behagelig at have på. Blandet med andre materiale som for eksempel uld bliver et tørklæde derfor et kvalitetsbevidst alternativ til lignende blandinger.

Vi har opsumere nogle af de egenskaber modal besidder herunder:

  • Modal holder godt på farver i stoffet.
  • Modal er meget formstærk og derfor krymper og krøller stoffet ikke.
  • Modal er et meget blødt materiale som giver en let og luftig fornemmelse at have på.
  • Modal er et miljørigtigt og naturligt textil.
  • Modal er åndbar og virker kølende, ligsom silke.
  • Modal er vandabsorberende.

Hvorfor bruger vi Modal til vores tørklæder?

Først og fremmest er modal et blødt og lækkert materiale at have i direkte berøring med huden. Modal har ligeledes gode egenskaber i forhold til sved.  Det er åndbar, hurtigtørrende og vandabsorberende. Når kroppen sveder har man det ofte også varmt, og her kommer den kølende egenskab ved modal til gode.

Derfor synes vi at modal er et særdeles godt materiale, i fremstilling af tørklæder

Vi har designet en kollektion af tørklæder i modal med motiver inspirert af de smukke Flora Danica blomster illustrationer. Så forkæl dig selv eller en du holder af med et lækkert og blødt tørklæde. 

 

Se vores smukke tørklæder i modal herunder


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.